DE ARTISTIEKE PRODUCTIE

De twee winnende synopsissen van de wedstrijd "Hoe zie ik mijn wereld in 2030?" vormden de inspiratiebron voor een artistieke productie.

Belgindonesië in Luik

De utopische visie van een harmonieuze mix van culturen die door Sylvain Camillieri  werd beschreven in "la Belgindonésie"  werd onder handen genomen door de Ateliers d’Art Contemporain  in Luik.


Virginie Pierre, commissaris van de tentoonstelling, deed een beroep op verschillende artiesten: plastisch kunstenares Cloé Bauret, graficus-videokunstenaar Mike Latona, marionettenspeler en acteur Laurent Steppé, musicus Xavier Gazon "Playboy's bend", plastisch kunstenares en pianiste Macha Wazelle, de scenograaf en designer Dominique Lombardo, enzovoort. Al deze mensen zullen verschillende groepen Luikse jongeren (van het Institut Don Bosco, het Institut Saint-Luc, het Collectif d’alphabétisation, het jeudghuis enzovoort) begeleiden bij de creatie van een artistiek en zintuiglijk parcours vol beelden, geuren, geluiden en smaken in het centrum van Luik (Place St Lambert, archéoforum, galerieën en winkelstraten …).

FutureFormers in Limburg

Genk, Hasselt, Sint-Truiden, Overpelt en Beringen hebben zich gebogen over de thema’s (ontspanning, sociale banden, woonomstandigheden, gezondheid, opvoeding) uit "Even bijkletsen" , het scenario van Eef Briers. Verschillende jeugdorganisaties kregen de gelegenheid om hun toekomstvisies gestalte te geven.


Samen met Social Spaces, Z33, Studio Lobo, FLACC en Villa Basta, heeft de vzw eeland zich gebaseerd op het "Open Structure"-concept van artiest Thomas Lommée om 5 artiesten en jeugdorganisaties te kans te geven om "Future Formers" te worden


Daan Gielis en de skaters van Genk ontwierpen in dit kader de skatepiste van de toekomst: beweeglijk en modulair. Aifoon en het jeugdhuis van Beringen maakten opnames van geluiden uit de toekomst. Gert de Clercq werkt met de jongeren van PIKOH uit Hasselt, Karl Philips met jongeren uit Sint-Truiden en Peter Westenberg met jongeren uit Overpelt. Alle realisaties worden samengebracht in een Vespa op drie wielen die in de steden en tijdens evenementen zal rondrijden om de boodschap van de jongeren uit te dragen.


Begin 2012 krijgt u de twee artistieke producties te zien.